Noodverlichting accu

Om noodverlichting te laten branden als er geen stroom meer in het pand is, heeft u voor uw noodverlichting accu’s nodig. Wanneer de elektriciteit uitvalt, is het namelijk bij wet verplicht dat er binnen vijftien seconden voldoende licht is zodat iedereen veilig het gebouw verlaten kan en eventuele herstelwerkzaamheden direct verricht kunnen worden. Wanneer u uw noodlicht bestelt in de webshop van led-noodverlichting.net krijgt u de benodigde accu er meteen bij geleverd. Accu’s gaan echter niet eeuwig mee. De meegeleverde accu brandt tot drie uur op eigen kracht en zal na gebruik van circa 4 jaar vervangen moeten worden. Bovendien moet er periodiek een nieuwe batterij in de noodverlichtingsarmatuur geïnstalleerd worden. Om u daarin zo goed mogelijk van dienst te zijn kunt u bij ons niet alleen noodverlichtingsarmaturen bestellen; u heeft ook de keuze uit een ruim aanbod aan passende accupacks.

Hoelang werkt een noodverlichtingsaccu?

Aan een accu die drie uur meegaat heeft u ruim voldoende als u met een noodsituatie te maken krijgt. Als de noodverlichting overschakelt op de accu, moeten de lampen volgens de arbowet minstens een uur blijven branden en daar wordt met de noodverlichtingsaccu die u bij uw bestelling krijgt ruim aan voldaan. Alle aanwezigen kunnen door onze vluchtwegverlichting op een veilige manier het pand verlaten en onze vluchtwegaanduiding laat duidelijk zien waar de nooduitgangen zich precies bevinden. Zo draagt noodverlichting niet alleen bij aan de veiligheid bij een onverhoopte ontruiming, maar ook aan de snelheid waarmee deze uitgevoerd kan worden. Ook als in zo’n geval met spoed bepaalde handelingen gedaan moeten worden, zoals een reparatie, geven de zuinige ledlampen in onze noodverlichtingsarmaturen genoeg licht om aan de slag te kunnen gaan.

Toch moet de accu eens in de zoveel tijd vervangen worden. Wettelijk staat hier een termijn op van vier jaar, maar in het ongunstige geval dat de noodverlichtingsaccu ook echt gebruikt moet worden, moet dit natuurlijk eerder gebeuren. Dan is het een goede zaak dat u bij ons terecht kunt voor een zeer uitgebreid aanbod aan accupacks. In onze webshop kunt u meer dan dertig NiCD en NiMH noodverlichtingsaccu’s vinden voor verschillende voltages en ampèrages. Omdat u in de vier jaar tijd dat de accu sowieso moet werken van onze accupacks uit moet kunnen gaan, bieden wij een garantie van vier jaar op al onze noodverlichtingsaccu’s. Onze accupacks zijn universeel en te gebruiken voor merken als Philips, Famostar, Van Lien, Ecolight, Hertec, Etap en Sec.

Energievoorziening noodverlichting

Verschillende soorten noodverlichting moeten op verschillende manieren branden. Voor nooduitgangsbordjes of andere vormen van vluchtwegaanduiding is het belangrijk dat ze op ieder moment van de dag goed te zien zijn. Zo zijn alle mensen die in het pand aanwezig zijn direct op de hoogte van de locaties van de nooduitgangen. Vluchtwegverlichting hoeft echter pas in te schakelen op het moment dat het lichtnet geen elektriciteit meer levert. Voor die tijd zal normaal gesproken uw reguliere verlichting ervoor zorgen dat de ruimtes en gangen voldoende verlicht zijn. We spreken in het eerste geval van continu brandende noodverlichting en in het laatste van niet-continu brandende noodverlichting. Het is echter niet zo dat u voor niet-continu brandende noodverlichting een andere accu nodig heeft dan voor noodverlichting die altijd aan staat.

Continu brandende noodverlichting maakt onder normale omstandigheden gewoon gebruik van het elektriciteitsnet. Ook dan is de keuze voor led noodverlichting een voordelige keuze, want led verlichting verbruikt veel minder energie dan oudere vormen van verlichting, zoals gloeilampen, spaarlampen of tl-buizen. Het hoeft dus helemaal geen zware kostenpost te zijn om noodverlichting continu te laten branden. Valt de elektriciteit weg? Dan zal de vluchtwegaanduiding dat merken en meteen overschakelen op de accu voor de energievoorziening. De werking van niet-continu brandende noodverlichting is hier vergelijkbaar mee, met als belangrijkste verschil dat deze uit staat wanneer er gewoon stroomtoevoer is. Gaat het kunstlicht uit door kortsluiting of brand, dan zal er meteen en signaal uitgaan naar uw vluchtwegverlichting dat deze aan moet. Om te branden zullen de noodlampen gebruik maken van de accu die in de noodverlichtingsarmatuur aangebracht is.

Noodverlichting accu online bestellen

U kunt bij ons eenvoudig een nieuwe noodverlichtingsarmatuur bestellen en dan hoeft u zich eigenlijk niet druk te maken om de accu. Wij leveren namelijk standaard de 3-uurs accu die het beste bij de armatuur past met uw bestelling mee zonder dat daar extra kosten bij komen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u al enkele jaren naar volle tevredenheid gebruik maakt van een van onze led noodverlichtingsarmaturen en de batterij daarom aan vervanging toe is. Ook dan kunt u op onze service en expertise rekenen. Tussen onze accupacks vindt u gemakkelijk de juiste accu voor de opbouw led noodverlichting of inbouw led noodverlichting die in uw pand geïnstalleerd is. Weet u niet precies welke noodverlichtingsaccu geschikt is voor uw armaturen? Dan mag u onze klantenservice uiteraard om assistentie vragen. Zij laten u graag weten welke accu’s voor uw noodverlichting de beste zijn.

Het bedrijf achter de webshop led-noodverlichting.net heet Fifty Commerce. Wij zijn al jaren enthousiast over de functionele en energiebesparende mogelijkheden van ledverlichting en houden dan ook alles in de gaten wat er op dat gebied gebeurt. Daarom kunt u erop vertrouwen dat u in onze webshop uitsluitend de beste led noodverlichting bestellen kunt. Daar zit zelfs waterdichte led noodverlichting tussen. Onze noodverlichtingsarmaturen geven licht volgens alle belangrijke afspraken die hierover bestaan en zullen lang meegaan. De lampen in de armaturen zullen ten minste 30.000 tot 40.000 branduren blijven werken.