Noodverlichtingsarmaturen

Noodverlichtingsarmaturen zijn er in verschillende soorten en maten. Ook wat de lampen in de armaturen betreft heeft u een ruime keuze. Bij led-noodverlichting.net raden we u echter van harte aan om te kiezen voor noodverlichtingsarmaturen met led noodlampen. Deze lampen hebben veel voordelen die de lampen in oudere armaturen u niet kunnen bieden. Daar komt nog bij dat verschillende van de noodverlichtingsarmaturen in ons assortiment stofvrije en waterdichte noodverlichting zijn en dus gebruikt kunnen worden in ruimtes waar normaal gesproken elektrocutiegevaar zou bestaan. We streven er bij led-noodverlichting.net namelijk naar om ieder pand in een noodsituatie zo veilig mogelijk te maken, zodat u zich bij de onverhoopte ontruiming van een pand alleen maar erop hoeft te concentreren dat alle aanwezigen zo snel mogelijk naar buiten weten te komen.

Waarom led noodverlichtingsarmaturen de beste keuze zijn

Het woord “noodverlichtingsarmatuur” slaat op het geheel van de behuizing, de fitting en de noodlamp zelf. Bij alle noodverlichtingsarmaturen in onze webshop wordt gebruik gemaakt van ledlampen van uitstekende kwaliteit. Door alleen ledlampen te gebruiken die over hoogwaardige drivers en ledchips beschikken kunnen wij een zo lang mogelijke levensduur en een uiterst laag energieverbruik garanderen. Alle noodverlichtingsarmaturen in ons assortiment hebben een levensduur van ten minste 40.000 branduren. Daarmee is de levensduur van een led noodlamp veel langer dan die van lampen die er voorheen voor gebruikt worden. Eerder was de tl-buis de norm, omdat die zowel qua energieverbruik als qua levensduur relatief duurzaam was. Inmiddels heeft ledverlichting zich zover ontwikkeld dat het de tl-buis ver achter zich heeft gelaten. Deze gaat namelijk “slechts” 15.000 tot 20.000 branduren mee.

Vooral als u noodverlichting in het pand heeft die continu dient te branden – het bord dat aangeeft waar de nooduitgang is bijvoorbeeld – is ook het ongeëvenaard lage verbruik van de ledlamp een enorm voordeel aan het gebruik van led noodverlichtingsarmaturen. We gaan er namelijk van uit dat uw noodverlichting alleen bij hoge uitzondering gebruik moet maken van de accu in de armatuur. De rest van de tijd is uw vluchtwegaanduiding voor de stroomvoorziening gewoon afhankelijk van het lichtnet. Dan is het zowel voor het milieu als voor uw energierekening wel zo prettig als uw nooduitgangsbord zo min mogelijk stroom verbruikt. Daar kunt u bij led noodverlichting op rekenen. Ten opzichte van een oude noodverlichtingsarmatuur met tl-buizen verbruikt een led noodlamp wel 30 tot 40 procent minder energie.

Led noodverlichtingsarmaturen voor iedere toepassing

Voordat u led noodverlichting kopen gaat is het wel belangrijk om goed duidelijk te hebben welke noodlampen u precies nodig heeft. Sommige panden zijn zo klein dat een enkel nooduitgangsbord voldoende is. Is het pand wat groter? Dan moet uw vluchtwegaanduiding waarschijnlijk uit verschillende nooduitgangsborden bestaan, waarvan er een boven de nooduitgang zelf hangt en de rest de weg ernaartoe laat zien. Die route dient natuurlijk ook verlicht te zijn en wel met een verlichtingssterkte van ten minste 1 lux ter hoogte van de vloer. Hiervoor kunt u in onze webshop verschillende soorten vluchtwegverlichting vinden. Deze vluchtwegverlichting is overigens een voorbeeld van niet-continu brandende noodverlichting. Concreet wil dat zeggen dat deze lampen pas aan hoeven gaan op het moment dat de spanning in het pand wegvalt. Dan moeten de lampen binnen 15 seconden op de accu in de armatuur gaan werken.

Heeft het pand waarvoor u led noodverlichting wilt bestellen ruimtes die groter zijn dan 60 m2? Dan wordt u ook geacht om anti-paniekverlichting te installeren, die op vloerhoogte voor een verlichtingssterkte van minimaal 0,5 lux moet zorgen. Magazijnen vallen vaak onder deze ruimtes, maar ook kantines en grote vergaderzalen. Door de anti-paniekverlichting kunnen de aanwezigen zonder aanvullend gevaar naar de dichtstbijzijnde vluchtroute toe. Het kan voorkomen dat een ruimte kleiner is dan 60 m2, maar er toch anti-panieklampen opgehangen moeten worden. In dat geval is er een verhoogd risico in deze ruimte. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er geen ramen tussen de ruimte en de vluchtroute zijn. Ook een gebrek aan ramen tussen de ruimte en de buitenlucht kan voor extra weinig licht in een ruimte zorgen en dus om anti-paniekverlichting vragen.

Online led noodverlichtingsarmaturen kopen

Bent u op zoek naar de beste noodverlichtingsarmaturen voor een goede prijs? Dan raden wij u van harte aan om online uw led noodverlichtingsarmaturen te bestellen in onze webshop. Door het relatief lage verbruik en de zeer lange levensduur van led noodlampen profiteert u ook jaren na aanschaf nog van lage prijzen. Daarnaast kunt u ervan op aan dat we alleen maar led noodverlichtingsarmaturen te koop aanbieden via led-noodverlichting.net als wij zeker weten dat ze van de best mogelijke kwaliteit zijn. Wij zijn namelijk experts op het gebied van ledverlichting en zijn daarom niet tevreden met minder dan topkwaliteit. Dat geldt ook voor de accupacks die we in onze webshop verkopen. Deze zijn afkomstig van de beste fabrikanten uit heel Europa.

Dat betekent overigens niet dat u uren moet zoeken naar de juiste accu als u voor het eerst een led noodverlichtingsarmatuur bij ons koopt. Wij zullen de juiste batterij zonder extra kosten bij uw bestelling doen. De meegeleverde accupack werkt drie uur; ruim voldoende om aan de wettelijke eis van een uur te voldoen. Wij streven er dan ook naar om al onze opbouw led noodverlichting en inbouw led noodverlichting helemaal gebruiksklaar af te leveren. Dat houdt ook in dat wij de pictogrammen voor de nooduitgangsboren meesturen met uw bestelling. Zo hoeft u alleen nog maar de juiste plek in uw pand te vinden en de noodverlichtingsarmaturen te installeren.