Nooduitgangsbord

Een nooduitgangsbord is een van de belangrijkste vormen van noodverlichting. Sommige mensen denken bij noodverlichting wellicht alleen aan de lampen die ervoor zorgen dat de vluchtroute goed verlicht is (vluchtwegverlichting), maar de vluchtwegaanduiding is minstens net zo belangrijk. In het geval van brand of een andere noodsituatie laten deze lampen duidelijk zien waar de nooduitgang precies is. Ze hangen niet alleen boven de nooduitgang zelf; bij grotere panden fungeren ze ook als een soort routebeschrijving naar de nooduitgang toe. Daarmee is een nooduitgangsbord een van de belangrijkste onderdelen van uw noodverlichting. Als u op zoek bent naar nieuwe noodverlichtingsarmaturen voor in uw pand, heeft led noodverlichting een aantal belangrijke voordelen. Zeker als het om continu brandende noodverlichting zoals nooduitgangsborden gaat.

Led nooduitgangsborden zijn zeer energiezuinig

Nooduitgangsborden moeten continu branden. Alleen op die manier kan iedereen altijd zien waar men in geval van nood precies heen moet. Juist daarom heeft u heel veel profijt van het energiezuinige karakter van ledverlichting. In vergelijking met andere vormen van verlichting kan de energiebesparing van led noodverlichting oplopen tot zo’n 90 procent. Bij vluchtwegverlichting, dat alleen op de accu werkt, maakt dit niet heel veel uit, omdat er strenge regels zijn over hoelang dat soort noodverlichting moet blijven branden. Omdat nooduitgangsborden pas gebruik maken van de accu op het moment dat de spanning uitvalt en de rest van de tijd zijn stoom van het lichtnet haalt, scheelt een led nooduitgangsbord u enorm op de energiekosten. Ze zijn iets duurder in aanschaf, maar dat verschil heeft u er zo uit.

Dat ligt overigens niet alleen aan het lage verbruik van led noodverlichting. Wanneer u kiest voor een led nooduitgangsbord, hoeft u de noodverlichtingsarmaturen ook nog eens veel minder snel te vervangen. Ledlampen gaan over het algemeen namelijk veel langer mee dan tl-buizen, spaarlampen en gloeilampen. Natuurlijk verschilt de levensduur van een led noodlamp per fabrikant, maar wij verkopen alleen noodverlichtingsarmaturen waar betrouwbare ledchips en drivers met een hoge powerfactor in gebruikt zijn. Dat houdt in dat wij kunnen garanderen dat de lampen in de armaturen uit onze webshop op zijn minst 40.000 branduren zullen blijven werken. Dit is twee à drie keer zo lang als een tl-buis en zelfs meer dan veertig keer zo lang als de verwachte levensduur van een gloeilamp.

Pictogrammen en accu zonder extra kosten bij uw bestelling

Sommige van de noodverlichtingsarmaturen in onze webshop kunnen als vluchtwegverlichting én als vluchtwegaanduiding gebruikt worden. Een noodverlichtingsarmatuur wordt namelijk pas een nooduitgangsbord wanneer de juiste pictogrammen erop zitten. Bestelt u bij ons een armatuur die geschikt is om als nooduitgangsbord te gebruiken, dan krijgt u van ons de pictogrammen erbij. Volgens de meest recente Europese norm (NEN-EN-ISO 7010) is dit een afbeelding van een vluchtend figuur met een pijl naar links, rechts, boven of beneden. Nooduitgangsborden worden immers niet alleen bij de nooduitgang gehangen, maar ook door het pand heen om aan te geven waar mensen heen moeten om veilig buiten te kunnen komen. U ontvangt van ons pictogrammen met pijlen in alle richtingen met uw bestelling mee, zodat u zelf kunt bepalen welke afbeelding het meest bruikbaar is voor waar u de noodverlichtingsarmatuur ophangt. Deze pictogrammen zijn overigens goedgekeurd voor gebruik in heel Europa.

Overigens zijn deze pictogrammen niet de enige handige hulpmiddelen die u van ons met uw bestelling mee krijgt. Een noodverlichtingsarmatuur heeft immers ook een accu nodig om bij stroomuitval te kunnen blijven werken. Een nooduitgangsbord zal als de elektriciteit uitvalt meteen op de accu overschakelen en, zoals het volgens de Arbowet hoort, binnen 15 seconden gewoon weer licht geven. Dat moet de noodlamp daarna minstens een uur blijven doen en dat komt met de accu’s die wij met de armaturen mee sturen ruim in orde. Deze accu’s zullen namelijk drie uur blijven werken en u dus meer dan genoeg tijd geven om alle spoedhandelingen die nodig zijn te verrichten. Is de bijgeleverde batterij leeg door gebruik of moet hij vervangen worden omdat hij vier jaar oud is? Dan kunt u in onze webshop ook losse accupacks voor alle armaturen kopen.

Online led nooduitgangsborden kopen

In praktisch alle openbare gebouwen is het bij wet verplicht om noodverlichting te installeren. Als u hierin investeert, wilt u natuurlijk wel zeker weten dat u goede noodverlichting bestelt. Wij kunnen u garanderen dat alle noodverlichting in onze webshop van de hoogst mogelijke kwaliteit is. We nemen noodverlichtingsarmaturen alleen in ons assortiment op als we zeker weten dat de ledchips, drivers en behuizing van uitstekende kwaliteit zijn. Daarnaast zorgen we ervoor dat ons gehele assortiment altijd conform de meest actuele normen en afspraken is. Wanneer u uw noodverlichting bij led-noodverlichting.net bestelt, weet u daarom in ieder geval dat u niet opgescheept wordt met verouderde pictogrammen of noodlampen die niet genoeg licht geven. Al onze armaturen zullen minimaal 40.000 en soms zelfs meer dan 45.000 branduren blijven werken.

Het assortiment van led-noodverlichting.net is zeer gevarieerd. U vindt bij ons verschillende soorten opbouw led noodverlichting en inbouw led noodverlichting. Ook als u geen nooduitgangsbord, maar juist anti-paniekverlichting of noodlampen om de vluchtroute goed te verlichten nodig heeft, kunt u dus op ons vertrouwen. Uiteraard verkopen we ook de accupacks die u voor de armaturen nodig heeft. Alle armaturen die wij verkopen zijn direct klaar voor gebruik. U kunt ze dus meteen aansluiten wanneer ze geleverd worden. En dat is natuurlijk ook een groot voordeel aan uw led noodverlichting online kopen: wij kunnen alle noodverlichtingsarmaturen uit ons assortiment gewoon bij u thuis of op het bedrijf afleveren.