Montage noodverlichting

Er zijn verschillende manieren om uw noodverlichtingsarmaturen in uw pand te installeren. Hoe de armaturen die u op het oog heeft exact geplaatst moeten worden, hangt onder meer af van de precieze armatuur die u bestelt. Om dit voor u zo duidelijk mogelijk te maken, hebben wij de led noodverlichting in onze shop onderverdeeld in twee categorieën, die al meteen wat zeggen over de montage van uw noodverlichting. Hier vertellen we u graag wat meer over. Zo weet u direct waar u aan toe bent en komt u niet bij levering alsnog voor een onaangename verrassing te staan.

 

Montage inbouw led noodverlichting

Inbouw led noodverlichting wordt door middel van klembeugels of klemveren vastgezet in de wand of het plafond waar de noodverlichting in moet komen te zitten. Als gevolg hiervan zal het oppervlak van de noodverlichting ongeveer gelijk lopen aan dat van het plafond of de wand. Dit wordt vaak mooier gevonden, maar niet ieder pand is geschikt om inbouw led noodverlichting in te installeren. Overigens betekent het gelijk lopen van de oppervlakken niet dat er helemaal geen delen zijn die uitsteken. Nooduitgangsborden met pendels hangen van het oppervlak omlaag en vluchtwegverlichting heeft vaak een kap die enkele centimeters uit het plafond steekt om de juiste hoeveelheid licht te kunnen geven.

Montage opbouw led noodverlichting

Wanneer uw pand niet geschikt is voor inbouw led noodverlichting, kunt u altijd nog opbouw led noodverlichting in uw gebouw installeren. Deze noodverlichtingsarmaturen zijn eenvoudig op het gewenste oppervlak te schroeven. Ook hier zal dat in veruit de meeste gevallen om een muur of plafond gaan. Sommige mensen vinden het niet mooi dat opbouwnoodverlichting wat verder uit het oppervlak steekt. Bovendien nemen deze noodverlichtingsarmaturen iets meer ruimte in beslag. Daar staat tegenover dat de montage van opbouw led noodverlichting over het algemeen een stuk eenvoudiger is. Bovendien is ons assortiment aan opbouw led noodverlichting iets breder. Onze best verkochte noodverlichtingsarmatuur is een opbouwarmatuur: de 4 watt waterdichte led noodverlichting.

Hoe wordt mijn noodverlichtingsarmatuur gemonteerd?

Mocht u twijfelen of u de noodverlichtingsarmatuur wel goed in uw pand kunt installeren, dan kunnen wij verzekeren dat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Niet alleen geven wij graag advies: iedere led noodverlichtingsarmatuur uit de webshop van led-noodverlichting.net wordt ook nog eens geleverd met een uitgebreide handleiding. Daarnaast leveren we een 3-uurs accu met de armaturen mee. Kan de noodverlichting die u besteld heeft als vluchtwegaanduiding gebruikt worden? Dan krijgt u er ook een set van vier pictogrammen bij.

Alle noodverlichting die op led-noodverlichting.net te koop is kan in heel Europa worden gebruikt. Voor filialen buiten Nederland kunt u dus ook gewoon uw bestelling aan ons doorgeven. Onze led noodverlichtingsarmaturen zullen altijd aan de meest recente normen voldoen.