Pictogrammen noodverlichting

Pictogrammen voor noodverlichting maken uw noodverlichtingsarmaturen herkenbaar als vluchtwegaanduiding. De herkenbaarheid is echter niet het belangrijkste aan de pictogrammen op uw noodverlichting; dat is de veiligheid. Als de nooduitgangsborden goed worden geïnstalleerd, kan iedereen in het pand gemakkelijk en snel de weg naar de dichtstbijzijnde nooduitgang vinden. Iedere noodverlichtingsarmatuur die u bij led-noodverlichting.net bestelt wordt met een set pictogramstickers geleverd, mits de armatuur als vluchtwegverlichting gebruikt kan worden. Bovendien kunt u erop rekenen dat de pictogrammen bij uw noodverlichting volledig volgens de meest recente Europese afspraken zijn en daarmee goedgekeurd zijn om in de hele Europese Unie op nooduitgangsborden gebruikt te worden. Ze zijn dus ook te gebruiken als uw bedrijf niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten actief is.

Welke pictogrammen zitten er op noodverlichting?

Dat onze pictogrammen niet zomaar aan Europese afspraken, maar aan de nieuwste voldoen is een belangrijk detail. Er heeft vrij recent namelijk een ingrijpende wijziging plaatsgevonden. Begin 2013 is de oude NEN 6088-norm komen te vervallen. Pictogrammen die volgens die norm opgesteld zijn mogen nog wel gebruikt worden in bestaande armaturen, maar in nieuwbouwprojecten mogen deze bijvoorbeeld niet meer gebruikt worden. Het “hoefijzer” boven de nooduitgang zal hiermee uit beeld verdwijnen, omdat deze in de nieuwe NEN-EN-ISO 7010-norm niet meer voorkomt. Deze norm is opgesteld om wereldwijd duidelijkheid over de locatie van nooduitgangen te scheppen. Op ieder nieuw nooduitgangspictogram staat tegen een groene achtergrond een wit vluchtend figuur met een witte pijl in de richting van de nooduitgang. Deze werden voorheen in een iets andere vorm gebruikt om de route naar de nooduitgang aan te geven, maar zullen tegenwoordig ook boven de nooduitgang zelf geplaatst moeten worden.

Er zijn pijlen in meerdere richtingen. Welk pictogram u precies nodig heeft is uiteraard afhankelijk van waar u de noodverlichtingsarmatuur precies installeert. Dat klinkt misschien alsof u dat uitgebreid van tevoren moet uitzoeken, maar dat is niet nodig. Omdat wij al onze armaturen plug-and-play bij onze klanten willen afleveren, krijgt u altijd een set met drie pictogramstickers bij uw bestelling. U kunt de noodlampen dus eerst in het pand ophangen en daarna pas vaststellen welke pictogrammen er precies op moeten komen. In onze productinformatie kunt u eenvoudig zien of een armatuur geschikt is om als nooduitgangsbord te gebruiken. Als er niet vermeld wordt dat er pictogrammen voor vluchtwegsignalering in de verpakking zitten, is de noodverlichtingsarmatuur bedoeld om niet-continu te branden. Er is dan sprake van een armatuur voor vluchtwegverlichting.

Eisen voor nooduitgangsborden

Dat is namelijk het grootste verschil tussen vluchtwegverlichting en nooduitgangsborden. Borden voor de nooduitgang zijn een voorbeeld van continu brandende noodverlichting. Zo kunnen de aanwezigen in uw pand op ieder willekeurig moment zien waar ze in geval van nood heen moeten. Vluchtwegverlichting zal normaal gesproken niet hoeven branden, omdat de ruimtes en gangen waar zij in hangen dan al door het reguliere kunstlicht verlicht worden. Alleen bij uitval van stroom zullen zij gaan branden en daarvoor maken zij gebruik van de accu die wij ook bij uw bestelling zullen voegen. Nooduitgangsborden hebben ook zo’n accu, maar zullen gewoon gebruik maken van netstroom als dat mogelijk is.

De pictogrammen voor op uw noodverlichtingsarmaturen springen hoe dan ook in het oog. Ze hebben een opvallende kleur en laten genoeg licht door om duidelijk te maken waar u bij een noodsituatie naar buiten moet. Hoeveel noodverlichting met pictogrammen u nodig hebt is afhankelijk van het formaat van uw pand. Er moet uiteraard een nooduitgangsbord met pictogram boven iedere nooduitgang hangen. Ook langs iedere vluchtweg hoort een bord te hangen die de vluchtroute naar de dichtstbijzijnde nooduitgang aangeeft.

Online noodverlichting met pictogrammen kopen

Bestel uw noodverlichtingsarmaturen bij led-noodverlichting.net en wij zorgen ervoor dat u de meest voorkomende pictogrammen erbij krijgt. Dat doen wij met al onze inbouw led noodverlichting en opbouw led noodverlichting die er geschikt voor is. Bovendien is led noodverlichting bijzonder zuinig in verbruik. Zelfs als uw noodverlichtingsarmatuur geen gebruik hoeft te maken van de bijgeleverde accupack, zult u dus veel profijt hebben van led noodverlichting. De verbruikskosten van niet-continu brandende noodverlichting als nooduitgangsborden vallen aanzienlijk lager uit. Daarnaast zijn al onze armaturen gemaakt van hoogwaardige onderdelen, waardoor ze 40.000 branduren of meer zullen blijven werken.