Vluchtwegaanduiding

Vluchtwegaanduiding is een vorm van noodverlichting. Om precies te zijn is het de noodverlichting die laat zien waar de nooduitgang precies is in een gebouw. In combinatie met vluchtwegverlichting, dat de route naar de uitgang verlicht, is dit verplichte kost in ieder pand waar gevaarlijke situaties kunnen ontstaan als het licht uitvalt. U kent vluchtwegaanduidingen waarschijnlijk vooral als de groene nooduitgangsborden die in vrijwel ieder bedrijfspand te vinden zijn. Omdat het voor de veiligheid van uw werknemers belangrijk is dat uw noodverlichting van betrouwbare kwaliteit is, houden we bij led-noodverlichting.net zowel de markt als de afspraken en wetten met betrekking tot noodverlichtingsarmaturen goed in de gaten. Wie zijn armaturen in onze webshop bestelt, weet in ieder geval zeker dat iedereen in het gebouw bij uitval van het kunstlicht zonder problemen in veiligheid gebracht kan worden.

Waarom vluchtwegaanduiding nodig is

In vrijwel ieder gebouw wordt het direct gevaarlijk als het kunstlicht door bijvoorbeeld brand of kortsluiting uitvalt. Dit gevaar wordt alleen nog maar versterkt als er zware gereedschappen of machines in uw bedrijfspand aanwezig zijn. Als mensen niet kunnen zien waar ze lopen, is het risico op ongelukken en verwondingen immers behoorlijk groot. Daarvoor bestaat vluchtwegverlichting: licht dat automatisch inschakelt wanneer de elektriciteit wegvalt. Vluchtwegaanduiding laat daarentegen zien waar mensen in het geval van ontruiming heen moeten. Op nooduitgangsborden kunt u door de groene achtergrond en de duidelijk daarmee contrasterende witte symbolen heel duidelijk zien welke kant u op moet voor de dichtstbijzijnde nooduitgang. Het is daarom van levensbelang dat de noodlampen die u in uw pand installeert van goede kwaliteit zijn.

Bestelt u in onze webshop een van de noodverlichtingsarmaturen die geschikt zijn om als vluchtwegaanduiding te gebruiken, dan krijgt u de pictogrammen die nodig zijn om er een nooduitgangsbord van te maken gewoon gratis bij. Dat zal in alle gevallen een complete set zijn met pijlen in de richting man pijl links, rechts, boven en beneden, zodat u zelf de juiste op de lamp kunt aanbrengen. Vaak zijn de lampen prima te gebruiken als vluchtwegverlichting wanneer de symbolen er niet op geplakt worden. De grafische symbolen die wij met de armaturen meesturen voldoen overigens aan de allernieuwste Europese richtlijn NEN-EN-ISO 7010, wat automatisch inhoudt dat de noodverlichtingsarmaturen overal in Europa gebruikt kunnen worden. Als uw onderneming in verschillende landen actief is, kunt u dus centraal alle vluchtwegaanduidingen bestellen. Dat is wel zo efficiënt.

Led vluchtwegaanduiding is voordelig en duurzaam

Volgens de arbowet is het verplicht om vluchtwegaanduidingen continu te laten branden. Dat houdt normaal gesproken in dat het nooduitgangsbord gebruik maakt van het lichtnet voor de stroomvoorziening. Wanneer de stroom uitvalt, zal de vluchtwegaanduiding meteen overschakelen op de bijgeleverde accu, waardoor het licht nog maximaal drie uur kan blijven branden. Dat is ruim voldoende om een pand te ontruimen en ook ruim over het wettelijk vastgestelde minimum van een uur. Ook hierin is vluchtwegaanduiding de tegenhanger van vluchtwegverlichting, waarvan het geen probleem is als deze alleen aan is op het moment dat er geen stroomtoevoer meer is en dus ook niet-continu gebruikt mag worden. Dat is ook logisch, want de nooduitgang moet te allen tijde te zien zijn, terwijl de vluchtwegverlichting normaal gesproken de functie van het kunstlicht overneemt.

Dat continue branden kan wel in de papieren lopen wat energiekosten betreft. Het is echter mogelijk om voor een goedkope optie te gaan zonder concessies te doen op het gebied van kwaliteit. Onze led vluchtwegaanduiding verbruikt namelijk aanzienlijk minder stroom dan andere noodlampen, zelfs relatief zuinige vormen van noodverlichting zoals tl-buizen of spaarlampen. Ook continu brandende noodverlichting wordt op deze manier opvallend voordelig. Bovendien gaat led verlichting veruit het langst mee van alle beschikbare vormen van verlichting. De hoge kwaliteit vluchtwegaanduidingen in onze webshop zullen minimaal 40.000 branduren blijven branden, wat ongeveer het drievoudige van een tl-buis is. Op de lange termijn is led noodverlichting dus een voordelige en duurzame keuze die voor uw budget minstens even gunstig is als voor het milieu.

Zoals gezegd leveren wij bij iedere armatuur een accu. Mocht deze leeg zijn, dan kunt u bij ons gemakkelijk een nieuwe accu bestellen. Dat is volgens de wet eens in de vier jaar nodig. Zo blijft u verzekerd van een goed werkende noodverlichtingsarmatuur.

Online vluchtwegverlichtingsarmaturen bestellen

Voor de veiligheid binnen uw bedrijfspand is het belangrijk dat de nooduitgangen overal goed zichtbaar zijn. Met betrouwbare vluchtwegaanduidingen regelt u dit zonder al te veel moeite. Voor een goede prijs kunt u bij ons online vluchtwegverlichtingsarmaturen bestellen die aan alle belangrijke eisen en richtlijnen op het gebied van kwaliteit en veiligheid voldoen. Het aanbod is in ieder geval uitgebreid; u kunt zowel opbouw led noodverlichting als inbouw led noodverlichting bij ons bestellen. Is de omgeving in uw bedrijf vochtig of zelfs nat? Dan hebben we ook waterdichte noodverlichtingsarmaturen beschikbaar, waarmee de veiligheid van iedereen binnen uw bedrijf een stuk zekerder is. Maar ook voor drogere panden hebben wij natuurlijk de beste vluchtwegverlichting en vluchtaanduidingen in de aanbieding.

Bij Fifty Commerce houden wij altijd goed in de gaten wat er internationaal allemaal gebeurt op het gebied van ledverlichting, zodat wij u via led-noodverlichting.net altijd een assortiment aan kunnen bieden waar u wat aan heeft. Daar horen natuurlijk de noodverlichtingsarmaturen bij, maar ook de accupacks en de grafische symbolen die helemaal conform de nieuwste Europese normen zijn. Omdat wij weten dat dit om uw veiligheid en die van uw werknemers gaat, koopt u bij ons uiteraard niet de eerste de beste noodverlichtingsarmaturen. Via led-noodverlichting.net kunt u gegarandeerd led noodverlichting van topkwaliteit bestellen.