Energiezuinige noodverlichting

Een van de belangrijkste redenen waarom steeds meer mensen voor ledverlichting kiezen is omdat ledlampen een veel langere levensduur hebben en aanzienlijk minder energie verbruiken dan bijvoorbeeld gloeilampen, spaarlampen, halogeenlampen en tl-buizen. De hogere aanschafprijs wordt binnen zeer korte tijd ruimschoots gecompenseerd door de lagere kosten voor het verbruik. Wanneer u voor ledlampen kiest, duurt het bovendien aanmerkelijk langer voordat u nieuwe lampen nodig heeft. Om diezelfde redenen kan het voordelig zijn om voor led noodverlichting te kiezen. Het is namelijk een feit dat led noodverlichting energiezuinige noodverlichting is. Wij leggen u graag uit wat de belangrijkste voordelen zijn van deze energiebesparende manier van verlichten en waarom ledlicht ook voor noodverlichting een zeer aantrekkelijke optie is. Zo weet u wat u aan de noodverlichtingsarmaturen van led-noodverlichting.net heeft.

Waarom energiezuinige noodverlichting?

Wanneer wij mensen op de voordelen van energiezuinige noodverlichting wijzen, krijgen we vaak dezelfde vraag. Waarom energiezuinige noodverlichting? Werkt noodverlichting niet alleen op een accu? Dat is echter slechts gedeeltelijk waar. Het is zeker zo dat er vormen van noodverlichting zijn die voor hun energievoorziening op een accu aangewezen zijn. In de meeste gevallen zal dit om vluchtwegverlichting gaan, dat langs de vluchtroute geplaatst wordt om de ontruiming van het pand zo veilig mogelijk te kunnen laten verlopen. Dit soort niet-continu brandende noodverlichting zal alleen inschakelen op het moment dat de stroom uitvalt. Er zal dan een signaal naar de noodverlichting gaan, waarna de lamp binnen vijftien seconden aan is en nog minstens een uur zal blijven branden. Hiervoor levert de accu in de noodverlichtingsarmatuur de nodige energie.

Dat is echter niet de enige vorm van noodverlichting. Vluchtwegaanduidingen zoals nooduitgangsborden moeten continu branden. Normaal gesproken maakt dit soort noodverlichting gewoon gebruik van het lichtnet om te blijven branden. Alleen als ze daar geen stroom meer vandaan krijgen, maakt een nooduitgangsbord gebruik van de accu in de armatuur. Voor ieder ander moment is het prettig als u energiezuinige noodverlichting gebruikt, zodat de kosten voor het altijd laten branden van deze verlichting niet te hoog oplopen. Hier kan led noodverlichting goed van pas komen. Zelfs vergeleken met een relatief energiezuinige opties als tl-buizen zijn ledlampen tussen de 30 en de 40 procent zuiniger. Bovendien gaan alle noodverlichtingsarmaturen uit ons assortiment 40.000 branduren of langer mee. De levensduur van een led noodverlichtingsarmatuur is daarmee twee tot drie keer zo lang als die van een tl-buis.

Led noodverlichting: energiezuinig en betrouwbaar

Aangezien het verbruik van ledlampen zoveel lager is dan dat van andere soorten verlichting, heeft u genoeg aan een noodverlichtingsarmatuur met een lager vermogen dan u misschien zou verwachten. Onze bestseller is bijvoorbeeld een waterdichte 3 watt led noodlamp. Ondanks deze lage wattage geeft deze noodlamp ruim voldoende licht om het pand in geval van nood veilig te verlaten. Wij letten er dan ook goed op dat al onze led noodverlichting aan alle voorwaarden voldoet die er voor noodverlichting gelden. Dat betekent onder meer dat led noodverlichting uit onze webshop gegarandeerd een lichtsterkte van 1 lux op vloerhoogte geeft, ongeacht het wattage van de lampen. Ook zullen de noodlampen in het onverhoopte geval dat de stroom wegvalt in minder dan 15 seconden overschakelen op de accu en dan minstens een uur aan blijven.

Ook voor de benodigde accupacks kunt u op ons rekenen. Als u een armatuur bij ons bestelt, sturen wij de accu die bij de noodverlichting hoort gewoon zonder extra kosten met uw bestelling mee. Is de accu leeg omdat u hem heeft moeten gebruiken? Dan kunt u in onze webshop bij de accupacks eenvoudig een nieuwe bestellen. Als u moeite heeft om tussen ons enorme aanbod de juiste accupack te vinden, dan helpen wij u natuurlijk graag om aan de juiste batterij te komen. Het is overigens ook wettelijk verplicht om eens in de vier jaar uw accupack preventief te vervangen. Wij bieden vier jaar garantie op alle batterijen in ons assortiment, zodat u zeker weet dat hij voor een veilige omgeving blijft zorgen totdat hij aan vervanging toe is.

Online energiezuinige noodverlichting kopen

Vooral als het pand waarvoor u noodverlichting zoekt vrij groot is en daarom veel continu brandende nooduitgangsborden nodig heeft, kan energiezuinige noodverlichting u een behoorlijke besparing in de energiekosten opleveren. Dat is echter niet de enige reden waarom online uw energiezuinige noodverlichting kopen bij led-noodverlichting.net een goed idee is. Bij ons profiteert u namelijk ook van een kwalitatief hoogstaand productaanbod. U hoeft bij ons niet bang te zijn dat u noodverlichtingsarmaturen met ondermaatse onderdelen toegestuurd krijgt. Omdat wij erop gebrand zijn om alleen led noodverlichtingsarmaturen met uitstekende led chips te verkopen, garanderen wij u dat uw noodlampen niet vervangen hoeven te worden voor ze minimaal 40.000 uur gebrand hebben. Ook onze accupacks zullen minstens blijven werken tot het moment dat ze volgens de wet vervangen dienen te worden.

Daarnaast kunt u bij ons rekenen op een fantastische service. Plaatst u een bestelling met inbouw led noodverlichting of opbouw led noodverlichting die als nooduitgangsbord gebruikt kan worden? Dan krijgt u naast het bijbehorende accupack ook een set met pictogrammen erbij. Deze pictogrammen zijn helemaal volgens de nieuwste Europese afspraken (NEN-EN-ISO 7010). Dat betekent ook dat de armaturen met deze pictogrammen in heel Europa als nooduitgangsbord gebruikt kunnen worden. Heel handig als u niet alleen in Nederland, maar ook over de grens vestigingen van uw bedrijf heeft! Wanneer u vragen heeft of advies wilt hebben, mag u natuurlijk contact met ons opnemen. Wij zetten onze deskundigheid op het gebied van ledverlichting graag in om u te helpen.