Hoge kwaliteit noodverlichting

Sinds ledverlichting de nieuwe standaard geworden is voor de verlichting van panden, is de markt sterk gegroeid. Ook als u op zoek bent naar noodlampen is het aanbod aan led noodverlichting groot. Dat geldt ook voor de verscheidenheid aan prijzen en armaturen. Op de lange termijn is de beste optie natuurlijk om voor hoge kwaliteit noodverlichting te kiezen, zoals de armaturen die u in het assortiment van led-noodverlichting.net vindt. Deze led noodverlichtingsarmaturen zijn allemaal uitgerust met hoogwaardige onderdelen en ledchips die een zo hoog mogelijke powerfactor hebben. Dat verzekert u niet alleen dat uw noodverlichting goed gaat werken, maar ook dat de armaturen in uw pand zo lang mogelijk zullen blijven werken. U kunt uitgaan van een levensduur van 40.000 branduren of meer.

Waarom hoge kwaliteit noodverlichting?

De voordelen van led noodverlichting zijn duidelijk. Ledlampen gaan aanzienlijk langer mee dan de meeste andere vormen van verlichting en bovendien verbruiken ze minder stroom. Dat laatste is een groot voordeel als u continu brandende noodverlichting nodig heeft, zoals nooduitgangsborden. Dit is waar het belang van hoge kwaliteit noodverlichting om de hoek komt kijken. Er zijn namelijk genoeg goedkope alternatieven op de markt die niet aan de kwaliteitsstandaard voldoen die u mag verwachten. Bij de productie van goedkopere armaturen is vaak bezuinigd op de onderdelen en dat is op de lange termijn te merken. U krijgt te maken met vroegtijdige uitval of een sterke terugval van de lichtopbrengst. Hoge kwaliteit noodverlichting lijkt dan in eerste instantie een behoorlijke investering, maar als u ziet hoeveel langer dan goedkopere alternatieven ze meegaan, wordt dat verschil in aanschafprijs in de meeste gevallen ruimschoots gecompenseerd.

Onder optimale omstandigheden kan een ledlamp maximaal 50.000 uur blijven branden. Die omstandigheden zijn in de praktijk echter onmogelijk. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een powerfactor van 1, waarbij het volledige vermogen van de led noodlampen gebruikt wordt om licht op te wekken. Goedkopere led noodverlichtingsarmaturen bevatten vaak ledchips van mindere kwaliteit, waardoor de powerfactor soms zelfs onder de veilige ondergrens van 0,9 terecht komt. Dit verkort niet alleen de levensduur van uw led noodverlichting aanzienlijk, het is ook nog eens gevaarlijk. Omdat er dan veel blindstroom ontstaat, kan er brand in de kabels of de stoppenkast ontstaan. Een slechte koeling kan ook in kwalitatief mindere ledlampen resulteren. Ledlampen kunnen namelijk niet goed tegen warmte en daarom moet er altijd voor goede warmteafvoer gezorgd worden. Anders zullen ze veel sneller op zijn.

Beschikbare types led noodverlichting

In onze webshop zijn verschillende types led noodverlichting te koop. Bij al deze armaturen is sprake van hoge kwaliteit noodverlichting, maar we leggen u graag de belangrijkste verschillen uit, zodat u de juiste keuze kunt maken voor in uw pand. Het meest eenvoudige verschil zit in de wijze waarop de led noodverlichting geïnstalleerd moet worden. Inbouw led noodverlichting wordt vastgezet met klembeugels of klemveren en zal daardoor ongeveer gelijk lopen met de muur of het plafond waar de noodverlichtingsarmaturen aan bevestigd worden. Opbouw led noodverlichting wordt daarentegen vastgeschroefd op het oppervlak, waardoor het er iets uit zal steken. Van iedere soort noodverlichting vindt u zowel een inbouw- als een opbouwvariant in onze webshop. Ongeacht de montagemethode is er dus altijd een passende noodlamp beschikbaar.

Verschillen in soorten lampen zijn er uiteraard ook. Vluchtwegverlichting, die u installeert om de vluchtroute bij stroomuitval zichtbaar te maken en die ook alleen dan hoeft te branden, is anders dan een vluchtwegaanduiding. Een bord voor de nooduitgang die continu moet branden bijvoorbeeld. Van beide soorten hebben wij hoge kwaliteit noodverlichtingsarmaturen in het assortiment. En omdat wij alle armaturen plug-and-play bij u laten bezorgen, ontvangt u bij ieder exemplaar een bijpassende accu. Kan een armatuur als nooduitgangsbord gebruikt worden? Dan krijgt u er zelfs een set pictogramstickers bij waarmee u de nooduitgang of de vluchtroute ernaartoe duidelijk zichtbaar kunt maken.

Daarnaast kunt u bij ons anti-paniekverlichting kopen. Met dit soort verlichting kunt u grote ruimtes bij stroomuitval voldoende verlichten om veilig naar de vluchtroute toe te komen. Deze hoeven minder licht te geven, maar moeten wel aanwezig zijn als een ruimte een oppervlakte van 60 vierkante meter of meer heeft.

Online hoge kwaliteit noodverlichting kopen

Voor hoge kwaliteit noodverlichting bent u bij led-noodverlichting.net aan het goede adres. Ons aanbod combineert het lage verbruik van ledlampen met een stevige behuizing en alle accessoires die u nodig heeft om de noodverlichtingsarmaturen naar behoren te laten functioneren. Daar horen de accu en eventueel de pictogramstickers bij, maar ook de mechanieken of beugels die u nodig heeft voor de montage van uw armaturen. En als de bijgeleverde accu vier jaar oud of door gebruik op is, kunt u bij ons ook losse accupacks van alle betrouwbare merken bestellen. Hiervoor hoeft u geen stap buiten de deur te zetten: in onze webshop vindt u gemakkelijk de noodverlichting die u nodig heeft en deze wordt vervolgens bij u thuis of op het bedrijf afgeleverd.

Heeft u interesse in onze hoge kwaliteit led noodverlichting, maar weet u niet precies welke noodverlichtingsarmaturen het beste bij uw wensen en uw pand passen? Dan kunnen wij u helpen. Ons personeel bestaat uitsluitend uit enthousiaste deskundigen op het gebied van ledverlichting. Wij weten dus precies welke hoge kwaliteit noodverlichting het best geschikt is voor welke toepassing. Ook dat is onderdeel van de goede service van led-noodverlichting.net; we zijn pas tevreden als onze klanten dat ook zijn. Profiteer vandaag nog van ons uitgebreide aanbod aan opbouw led noodverlichting en inbouw led noodverlichting van topkwaliteit.