Noodlamp

Of u nu één enkele noodlamp of een grote hoeveelheid noodlampen voor uw pand nodig heeft, de webshop van led-noodverlichting.net heeft een assortiment waar u wat aan heeft. Bij ons vindt u uitsluitend inbouw led noodverlichting en opbouw led noodverlichting van de beste kwaliteit. Van kleine anti-paniekspots tot nooduitgangsborden en grote vluchtwegverlichting: alles wat u nodig heeft om uw pand veiliger te maken is bij ons te koop. En omdat alle armaturen in ons assortiment met kwalitatief goede ledlampen uitgerust zijn, kunt u ervan uitgaan dat een noodlamp die bij ons besteld wordt minimaal 40.000 branduren meegaat en bovendien opvallend weinig energie verbruikt. Ook kunt u bij ons terecht voor alle accessoires die u nodig heeft om een goede werking van uw noodverlichting te blijven garanderen.

Wat is een noodlamp precies?

Noodlampen zijn verplicht in alle bedrijfspanden en openbare ruimtes in Nederland. Door de aanwezigheid van dit soort lampen wordt het mogelijk om zelfs als u door stroomuitval in het donker zit de weg naar de nooduitgang weet te vinden. Wanneer er door bijvoorbeeld brand of kortsluiting geen toevoer van stroom meer is, merken de noodlampen dat en zullen ze op hun accu licht geven. Volgens de Nederlandse wet moet dat binnen 15 seconden gebeuren en moet een noodlamp daarna minstens nog een uur voor licht blijven zorgen. Daarnaast moet een noodlamp op vloerhoogte met een verlichtingssterkte van minimaal 1 lux blijven branden. Zo kan iedereen bij het verlaten van het pand goed zien waar hij of zij loopt. Op deze manier blijft het ongemak beperkt tot het wegvallen van de spanning en heeft u niet ook nog eens met ongevallen te kampen.

Misschien staat u er niet bij stil, maar hoewel “noodlamp” als een hele eenvoudige term klinkt, zijn er verschillende soorten noodlampen. Dit staat nog los van de lichttypes waar in de armaturen gebruik van gemaakt wordt. Traditioneel worden hier tl-buizen voor gebruikt. Deze gaan vrij lang mee en zijn bovendien redelijk energiezuinig. Dat laatste is een groot voordeel voor continu brandende noodverlichting, zoals nooduitgangsborden. Daarvoor verbruiken gloeilampen en zelfs spaarlampen eigenlijk te veel stroom. Led noodverlichting overtreft noodverlichtingsarmaturen met tl-buizen echter op alle fronten. Niet alleen gaan onze hoogwaardige noodlampen meer dan twee keer zolang mee als een noodverlichtingsarmatuur met tl-buizen; u bespaart ook nog eens flink op uw energierekening. Het energieverbruik kan bij het gebruik van led noodlampen namelijk tot zo’n 40 procent lager uitvallen.

Welke soorten noodlampen zijn er?

De eerste soort noodlamp waar de meeste mensen aan zullen denken is het welbekende groene nooduitgangsbord. Deze vorm van noodverlichting, die bij professionals ook wel bekend staat als vluchtwegaanduiding, wordt boven de nooduitgang en eventueel op strategische plekken in een pand opgehangen om duidelijk te laten zien waar de nooduitgang precies is. Omdat dat altijd en voor iedereen duidelijk moet zijn, moet een vluchtwegaanduiding continu branden. Als het niet nodig is om daarvoor gebruik te maken van de accu, haalt dit type noodlamp zijn stroom gewoon uit dezelfde stroombron als uw reguliere lampen. Daarom is het een prettige bijkomstigheid als u hiervoor een led noodlamp gebruikt. Dat is aanzienlijk beter voor het milieu en zal ook minder op uw budget drukken, omdat het verbruik simpelweg lager uitvalt.

Dan is er ook nog niet-continu brandende noodverlichting. Dit soort noodlampen gaat alleen aan als het kunstlicht om wat voor reden dan ook uitvalt. De meeste vormen van vluchtwegverlichting vallen hieronder. Simpel gezegd hangen deze noodlampen in de ruimtes die op de route naar de nooduitgang toe liggen, wat in de praktijk meestal de gangen van uw pand zullen zijn. Dit maakt het mogelijk om voorzichtig en zonder paniek het pand te verlaten, omdat iedereen dan goed kan zien waar hij of zij loopt. Ook anti-paniekverlichting gaat alleen aan als er door omstandigheden geen ander licht is. Dit type noodlamp wordt opgehangen in ruimtes die langs de vluchtroute liggen wanneer deze 60 m2 of groter zijn. Ook kan aangeraden worden om anti-panieklampen te installeren als er sprake is van een verhoogd risico in de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat er geen ramen in de ruimte aanwezig zijn.

Online noodlampen bestellen

Weet u inmiddels welke noodlampen u precies nodig heeft om de veiligheid in uw pand te verbeteren? Kies dan voor de noodverlichtingsarmaturen uit onze webshop. Door het gebruik van ledchips en drivers van zeer goede kwaliteit kunnen wij u verzekeren dat een noodlamp uit onze online winkel minstens 40.000 uur zal blijven branden. Bovendien kunt u erop rekenen dat wij alles meeleveren wat u nodig heeft om de noodverlichting probleemloos te laten branden. Onze armaturen zijn namelijk plug-and-play. Dat houdt ook in dat wij bij iedere noodlamp een accupack meesturen waarmee uw noodverlichting drie uur zal blijven branden. Kan de noodlamp die u besteld heeft als nooduitgangsbord gebruikt worden? Dan krijgt u er ook een set met vier pictogrammen bij. Met deze pictogramstickers kunt u aangeven waar de nooduitgang ten opzichte van de noodlamp is.

De pictogrammen voor de noodlampen zijn conform de meest recente Europese afspraken (NEN-EN-ISO 7010), waardoor u een nooduitgangsbord uit onze webshop overal in de Europese Unie kunt gebruiken. Ook de noodlampen zelf zullen altijd volgens de nieuwste ontwikkelingen zijn die op het gebied van ledverlichting plaatsgevonden hebben. Wij volgen alles wat er op dat gebied gebeurt namelijk op de voet en zetten deze kennis graag in om u aan de beste led noodverlichting te helpen. Als u advies nodig heeft, mag u ons daar natuurlijk ook voor benaderen.