Batterij noodverlichting

Bij gebrek aan spanning van het lichtnet laat een accu of batterij noodverlichting branden. Omdat noodverlichting mensen helpt om veilig het pand te verlaten als er een noodsituatie is, is het van levensbelang dat deze batterij goed werkt. Daar zorgen wij dan ook voor als u uw noodverlichtingsarmaturen bij led-noodverlichting.net bestelt. Bij iedere armatuur die wij versturen zit ook een accu die de lampen minimaal drie uur van spanning zal blijven voorzien. Maar ook als de batterijen in uw noodverlichtingsarmaturen aan vervanging toe zijn, kunt u op ons rekenen. Voor praktisch iedere armatuur is wel een stickbatterij of side-by-sidebatterij in ons assortiment te vinden. Bovendien zijn ze afkomstig van gerenommeerde fabrikanten als Philips, Van Lien, Famostar, Lightronics, Ecolight, Sec, Etap en Hertep. Kwaliteit is dus gegarandeerd.

Eisen voor een batterij in noodverlichting

Noodverlichting moet blijven branden of juist inschakelen op het moment dat de stroom wegvalt. Daarom is het essentieel dat er een goede batterij in de noodverlichtingsarmatuur zit. Deze moet er voor zorgen dat het licht binnen 15 seconden aan gaat en dan een uur of langer blijft branden. Dit biedt de aanwezigen in het pand genoeg tijd om de weg naar buiten te vinden. De noodverlichting zorgt ervoor dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Vluchtwegverlichting geeft op de vluchtroute voldoende licht om goed te zien waar u loopt, terwijl vluchtwegaanduidingen laten zien waar u precies het pand kunt verlaten. Ze zijn dan ook beter bekend als nooduitgangsborden. Deze laten met pijlen zien welke kant u op moet en boven de nooduitgang zelf hangt uiteraard nog een bord.

De batterijen die we bij uw bestelling doen blijven minimaal drie uur branden. Ruim voldoende om aan de wettelijke eisen te voldoen dus. Dat betekent echter niet dat u nooit meer naar de noodverlichtingsarmaturen hoeft om te kijken. Als het onverhoopt zover komt dat u ook echt gebruik moet maken van het noodlicht, zal de batterij na verloop van tijd leeg zijn. En omdat het zo belangrijk is dat noodverlichting het ook daadwerkelijk doet, wordt met klem aangeraden om de batterij een keer in de vier jaar te vervangen. Zo komt u niet met de onwenselijke situatie te zitten dat u de noodverlichting een keer echt nodig heeft en dan te kampen heeft met de effecten van een luie batterij. Onder onze accupacks vindt u voor een goede prijs de geschikte batterij voor uw noodverlichtingsarmatuur en aansluiting.

Batterijen bij verschillende soorten noodverlichting

Niet-continu brandende noodverlichting, zoals anti-paniekverlichting en vluchtwegverlichting, maakt uitsluitend gebruik van de batterij om licht te geven. Deze verlichting hoeft namelijk alleen maar aan als er ook daadwerkelijk een noodsituatie is waarbij het kunstlicht het niet meer doet. Normaliter zal dat kunstlicht de ruimtes in kwestie verlichten. Valt de stroom uit, dan zal dit soort noodverlichting zo snel mogelijk inschakelen op de batterij. Continu brandende noodverlichting doet dit ook, maar zal daarbuiten gewoon op het lichtnet aangesloten worden om te blijven branden. Dit is voornamelijk het geval bij nooduitgangsborden. Het is namelijk wettelijk verplicht dat deze continu branden en ze zullen daarom het grootste deel van de tijd hun spanning niet uit de batterij halen, maar gewoon van dezelfde stroombron als het kunstlicht.

In dat geval profiteert u ook bij uitstek van een van de grootste voordelen van ledverlichting: het lage verbruik. Nu is het wel zo dat het verschil met de tl-buizen die van oudsher in noodverlichting zitten minder groot is dan met bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenlampen, maar het is er wel degelijk. Bovendien gaan onze led noodverlichtingsarmaturen behoorlijk lang mee: wel meer dan 40.000 branduren.

Online batterij noodverlichting kopen

Bent u op zoek naar een batterij voor uw bestaande noodverlichting? Of bent u van plan nieuwe noodverlichtingsarmaturen met een goede batterij aan te schaffen? In beide gevallen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben uitgebreid ervaring met de in- en verkoop van led noodverlichtingsarmaturen en de batterijen die daarbij horen. Daarom zijn we in staat om u een assortiment aan batterijen te bieden waar u echt iets aan heeft. Als u vragen heeft, vinden wij het ook geen probleem om u met deskundig advies op weg te helpen.