Nooduitgang verlichting

Als u ervoor wilt zorgen dat uw pand in het geval van nood met een minimum aan risico’s te verlaten is, heeft u bij uw nooduitgang verlichting nodig. Alleen dan kunnen alle aanwezigen in uw pand de weg naar de nooduitgang moeiteloos vinden. Dit soort verlichting bij uw nooduitgang is tweeledig. Allereerst is er het welbekende nooduitgangsbord, waaraan de plek waar de uitgang zich bevindt duidelijk te zien is. Wanneer uw pand wat groter is, kan zo’n bord gecombineerd worden met borden die de route naar de nooduitgang aangeven. Dit soort noodverlichting noemen we vluchtwegaanduiding. Er bestaat echter ook zoiets als vluchtwegverlichting. Deze lampen zorgen ervoor dat de weg naar de nooduitgangen toe – meestal de gangen – voldoende verlicht zijn om zonder ongelukken naar de nooduitgang toe te komen. Het brede assortiment van led-noodverlichting.net biedt u verschillende vormen van dit soort nooduitgangsverlichting.

De beste verlichting voor uw nooduitgang

De nooduitgang moet zich op een plek bevinden die voor iedereen die zich in uw pand bevindt makkelijk te bereiken is. Toch kan het door omstandigheden lastig zijn om de weg daarnaartoe te vinden. Vooral na zonsondergang of in ruimtes zonder ramen is het moeilijk om de nooduitgang goed te zien wanneer de stroom en daarmee het kunstlicht uitvalt. Om die reden is het in veel openbare ruimtes en bedrijfspanden verplicht om noodverlichting te installeren die bij stroomuitval meteen genoeg licht kan geven. Hiervoor maken de meeste noodverlichtingsarmaturen gebruik van een accu. Vluchtwegverlichting maakt om licht te geven zelfs alleen gebruik van de accu in de armatuur, omdat dit soort noodverlichting alleen maar aan hoeft te gaan op het moment dat de spanning is weggevallen.

Voor nooduitgangsborden is dit niet het geval. Deze moeten 24 uur per dag blijven branden, zodat altijd goed te zien is waar men heen moet bij een noodsituatie. Vluchtwegaanduidingen zijn daarmee een vorm van continu brandende noodverlichting. Juist dan kunt u volop profiteren van de voordelen die led noodverlichting biedt. De meeste oudere noodverlichtingsarmaturen maken gebruik van tl-buizen, wat op zich al een redelijk zuinige vorm van verlichting is. Toch levert de keuze voor led noodverlichting u op de lange termijn een grotere besparing op de energiekosten op. Uw nooduitgangsbord brandt immers de hele dag door. Ook voor vluchtwegverlichting biedt ledverlichting veel voordelen. Over het algemeen heeft ledverlichting namelijk een veel langere levensduur dan tl-buizen. Dat merkt u vooral als u hoogwaardige led noodverlichting gebruikt, zoals de noodverlichtingsarmaturen die wij verkopen. Die zullen zeker 40.000 branduren blijven werken. Een tl-buis bereikt meestal nog niet eens de helft van deze levensduur.

Wat maakt nooduitgang verlichting herkenbaar?

Sommige van de noodverlichtingsarmaturen die u in onze webshop kunt bestellen zijn met recht multifunctioneel te noemen. Deze armaturen kunnen als vluchtwegverlichting, maar ook als nooduitgangsbord gebruikt worden. Een ideale keuze als u voor uw nooduitgang verlichting zoekt dus. Als een armatuur als vluchtwegaanduiding gebruikt kan worden, ziet u dat in de productinformatie aan het feit dat wij de pictogrammen meeleveren die er een nooduitgangsbord van maken. Deze groene pictogramstickers met iconen van een vluchtend figuur erop voldoen aan alle eisen van de richtlijn NEN-EN-ISO 7010 en mogen daarom door de hele Europese Unie gebruikt worden. U zult altijd een set van vier stickers met pijlen in alle richtingen meegeleverd krijgen. U kunt zelf bepalen welke van deze stickers het beste past bij de locatie waar u de noodverlichtingsarmatuur geïnstalleerd heeft.

Daar houdt de extra service van led-noodverlichting.net niet op. Wat verlichting bij uw nooduitgang ook altijd nodig heeft is een accu. Bestelt u uw armaturen bij ons? Dan hoeft u niet urenlang te zoeken tot u eindelijk de juiste batterij voor uw noodverlichting gevonden heeft. Wij leveren standaard de juiste accupack met uw noodlampen mee. Deze accu heeft een levensduur van drie uur. In het ongelukkige geval dat u ook echt gebruik moet maken van de accu zal hij dus ruim voldoen aan de wettelijke eisen. Volgens de Arbowet moet noodverlichting namelijk minstens een uur blijven werken als de stroom uitvalt. Is uw accu bijna leeg of is hij bijna vier jaar oud? Dan kunt u ook bij ons terecht voor losse accupacks. Wij hebben een zeer ruim aanbod van de beste merken uit binnen- en buitenland. De juiste accu voor uw noodverlichting zit daar ongetwijfeld ook tussen.

Online nooduitgang verlichting bestellen

Zoekt u voor bij uw nooduitgang verlichting van de hoogst mogelijke kwaliteit? Dan loont het zeker om eens het assortiment in de webshop van led-noodverlichting.net te bekijken. Wij verkopen uitsluitend nooduitgangsborden en vluchtwegverlichting met drivers en ledchips van zeer hoge kwaliteit. Daarom kunnen wij niet alleen een lange levensduur garanderen, maar ook dat onze armaturen ondanks hun lage wattage ruim voldoende licht geven om een eventuele ontruiming succesvol te laten verlopen. Voor vluchtwegverlichting moet de verlichtingssterkte op vloerniveau minimaal 1 lux zijn. Bij anti-paniekverlichting is dit wettelijke minimum 0,5 lux. Wij verzekeren u dat al onze noodlampen deze hoeveelheid licht zullen geven.

Verder profiteert u bij ons natuurlijk van het gemak van online bestellen. Er is geen gedoe meer met verouderde catalogi of bestellijsten die niet goed doorkomen; wanneer u uw bestelling bij ons geplaatst heeft, kunt u snel uw bestelde noodverlichtingsarmaturen in huis verwachten. De verzending is bij ons zelfs helemaal gratis. Maar wij zijn meer dan alleen een verkoper van led noodverlichting en de daarbij behorende accessoires. Als u advies nodig heeft om de meest passende armaturen voor uw pand te bestellen, helpen onze deskundige medewerkers u daar graag mee.