Nieuws

Beheert u een VvE? Lees hier waar u op moet letten!

In veel algemene ruimtes van verenigingen van eigenaren (VvE’s) hangt noodverlichting. Denk aan parkeergarages, trappenhuizen en portieken. We zien regelmatig dat VvE’s onvoldoende bewust zijn van onderhoud en controle van noodverlichting.

Onderstaand leest u waar u op moet letten.

– Volgens het bouwbesluit 2012 is het toepassen van noodverlichting in openbare ruimtes verplicht. Er zijn twee type noodverlichtingsarmaturen: 1. Vluchtwegaanduiding (lampen die aangeven waar nooduitgangen zich bevinden), deze zijn de herkennen aan de groene bordjes. 2. Daarnaast is er vluchtwegverlichting dat ervoor zorgt dat de vluchtwegen naar de nooduitgangen duidelijk is verlicht. Zorg ervoor dat zowel de vluchtwegen als nooduitgangen voldoende zijn verlicht, zodat er in geval van calamiteiten (bijvoorbeeld een brand gevolgd door stroomuitval) personen die zich in het gebouw bevinden de weg naar buiten kunnen vinden.

– Naast de aanwezigheid van (LED) noodverlichting is het van belang dat de noodverlichting elk jaar wordt gecontroleerd op een juiste werking. De noodverlichting van led-noodverlichting.net bevat in bijna alle gevallen een testknop en groen controle lampje. Indien u geen groen controle lampje waarneemt en de noodverlichting niet inschakelt na het indrukken van de testknop, houdt het in dat de led noodverlichting niet naar behoren werkt en dat er onderhoud vereist is.

– Er wordt geadviseerd dat accu’s in de led noodverlichtingsarmaturen elke 4 / 5 jaar worden vervangen. Daarnaast is het van belang dat de accu’s minimaal 1 uur blijven branden na spanningsuitval. Indien dit niet het geval is dient de accu te worden vervangen. –
Bij het vervangen van de accu dient u te letten op vier aspecten, de voltage, amperage, het model (batterijen naast elkaar of in stick vorm) en het type connector. Via deze link: https://www.led-noodverlichting.net/accupack kunt door middel van de selectiecriteria gemakkelijk de juiste accu vinden. Mocht u er niet uitkomen dan helpen wij u graag verder.

Verder is het belangrijk om te weten is dat de noodverlichting op www.led-noodverlichting.net altijd voldoet aan de actuele wet en regelgeving. De armaturen worden compleet geleverd inclusief de benodigde pictogrammen (indien van toepassing) en 3 uurs accu.

doorbell
Terug naar overzicht